Om kennelen

 

Startside

Mit opdræt er det man kalder stueopdræt, hvilket vil sige, at hvalpene
fødes og vokser op lige midt i hjemmets dagligdag. De præges på mennesker og andre hunde lige fra starten, og lærer hjemmets lyde, støvsuger, radio/TV, stemmer, ting der falder på gulvet og biler der kører forbi, at kende. Hvalpene får lov at udforske haven fra de er ca. 5 uger gamle, og får i det hele tage så mange forskellige oplevelser som muligt, således at de er godt rustet til fremtiden i deres nye hjem.

De får ormekur fra de er ca. 3 uger, ligeledes ved 3-ugers alderen kommer de et smut til dyrlægen for at blive chipmærket og registreret i Dansk Kennel Klub, og så får de selvfølgelig lige et sundhedscheck. De bliver igen dyrlægekontrolleret når de er ca. 7 uger, hvor de får deres Sundhedsattest. Hvalpene handles i henhold til Dansk Kennel Klubs købsaftale. Forældredyrene er HD-fotograferede.

 

Det var i begyndelsen af 1990'erne jeg første gang stødte på en Västgötaspids. Det var hos en veninde, som havde haft en hanhund med fra Sverige, og jeg faldt pladask for racen. Dengang sagde jeg til mig selv, at skulle jeg nogensinde have hund, så skulle det være en Västgötaspids. I 1995 fik jeg mulighed for at få hund, og i begyndelsen af 1996 fik jeg så min første Västgötaspids. I årenes løb er jeg bare blevet bekræftet i, at det var det helt rigtige valg. I 1998 valgte jeg at prøve at få et kuld hvalpe. Det blev jeg så betaget af, at jeg fik kennelmærke, og siden er det blevet til 6 kuld mere. I 2005 blev jeg racerepræsentant for Västgötaspidser i Spidshundeklubben.

Hundene er til daglig familiehunde, som jeg dyrker forskellig former for aktiviteter med. I øjeblikket er kennelen dog temmelig reduceret, idet jeg for tiden "kun" har én hund, nemlig Glenda.

Jeg står gerne til rådighed for at besvare spørgsmål og være behjælpelig, både før, under og efter et evt. hvalpekøb, eller hvis det ”bare” drejer sig om nysgerrighed omkring racen, og vi følger gerne hvalpen efter at den er flyttet til sit nye hjem. Du/I er altid velkommen til at kontakte mig.